Parlem de llengües i de la història del Montseny

CNL de Girona

Activitats complementàries

Avui, 21 de febrer, les paraules "llibertat", "bon dia", "respecte", "bona sort", "si us plau", entre d'altres, han sigut les protagonistes de les classes de català a Arbúcies. Les hem sentides i escrites en diferents idiomes (ucraïnès, basc, castellà, panjabi, àrab, fula, soninke, etc.) amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna.

I també hem sortit de les aules per conèixer el nostre patrimoni cultural i hem visitat el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. Després de veure l'audiovisual de les llegendes, hem fet un recorregut per les diverses sales del museu, un passeig que ha començat a la prehistòria i ha acabat a principis del segle XX.

I és que ja fa molts anys que el Museu (també entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua des del 2017) ofereix a l'Oficina de Català d'Arbúcies la possibilitat de fer aquestes visites i, a més, de manera gratuïta. És, en definitiva, una bona manera de conjuminar l'aprenentatge de la llengua amb el coneixement del nostre poble.

Vols compartir aquesta notícia?