El Dia Internacional de la Llengua Materna al CPNL

Activitats complementàries > Activitats culturals

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer) posant en valor les diferents llengües dels alumnes de català i dels participants del Voluntariat per la llengua i la riquesa cultural que suposa compartir aquest patrimoni lingüístic.

Aprofitant la commemoració internacional, i durant aquesta setmana, diversos centres de normalització lingüística del CPNL organitzen prop de 50 actes o activitats i també col·laboren en iniciatives socioculturals del territori amb l'objectiu de fer visible la diversitat i la riquesa cultural de les llengües.

Podeu consultar els actes i activitats del Consorci relacionats amb el Dia Internacional de la Llengua Materna en aquest enllaç.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla.
 

A tot Catalunya

Vols compartir aquest acte?