Els alumnes de curs Bàsic 2 de Montornès visiten la Biblioteca

Activitats complementàries, Activitats complementàries

Els alumnes del Bàsic 2 descobreixen tot el que els pot oferir aquest equipament municipal

alumnes escoltant les explicacions de la bibliotecària

El passat dimarts dia 13, en la segona hora de classe el grup d’alumnes de la classe de Bàsic 2 es van desplaçar cap a la Biblioteca municipal, a molt poca distància del Casal de Cultura on s’imparteixen els cursos, per visitar l’equipament.

Prèviament a l’aula havien pogut veure i tocar diversos tipus de llibres de lectura fàcil que es poden trobar a les biblioteques i les llibreries com els de les editorials Eumo, Castellnou, La mar de fàcil… Un cop a la Biblioteca de Montornès, la directora en persona, Glòria Catafal, va rebre el grup d’alumnes, els va ensenyar els diferents espais de l’equipament i els va parlar de les activitats que s’hi duen a terme habitualment. Els alumnes van estar molt actius a l’hora de fer preguntes a la directora i els que no tenien el carnet, se’l van fer en acabar la visita. 

Avui dijous 15, a la classe, el grup ha fet una valoració de la visita i una petita tertúlia a partir de la pregunta “Per què llegim?” o “Per què penseu que la gent llegeix?”. Han sorgit diverses respostes com: per evadir-se de la rutina, per divertir-se, per tenir coneixements sobre matèries que els interessen… i també per aprendre noves paraules. La tertúlia ha dut el compromís d’intentar llegir un llibre de lectura fàcil abans que acabi el curs. Tothom s’ha compromès a passar per la biblioteca per buscar un llibre que s’ajusti a les seves preferències i fer l’intent de llegir-lo. Portaran el llibre a classe i explicaran per què l’han triat.

Les visites a la biblioteca sempre són enriquidores i productives

Vols compartir aquesta notícia?