Sardanes a l'aula del Bàsic 2 de Montornès del Vallès

Voluntariat per la llengua, Cursos de català, Activitats complementàries

Taller de sardanes a càrrec de la voluntària Encarna Gascón amb motiu de les festes de Sant Sadurní

La voluntària Encarna Gascón ha impartit el primer taller de sardanes del curs 2023- 2024. En aquesta ocasió el taller introductori de sardanes s’ha fet amb els alumnes de Bàsic 2.

El passat dijous 28 de novembre els alumnes del Bàsic 2 van dedicar la primera hora de la classe a descobrir la sardana. Els alumnes, en primer lloc, van saludar la voluntària i es van presentar i van intercanviar informació personal amb l’Encarna. Com va fer en les sessions del curs passat, per començar l’Encarna va passar un Power Point molt breu i esquemàtic sobre la història d'aquesta dansa popular i el nom dels instruments que formen una cobla, després va ensenyar-los els passos bàsics de la sardana i tots junts van ballar els primers compassos de la sardana Coti x coti, de The Tyets.

L’explicació de l’Encarna també va ser un moment d’intercanvi d’informació, ja que l’Encarna va preguntar als alumnes sobre les danses dels seus llocs d’origen o sobre les danses i músiques que els agradaven.

Encarna Gascón, voluntària lingüística i mestra de sardanes, fa aquestes sessions i els tallers de sardanes gratuïts a l’empara de l'associació Palau Dalmanla, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua que vol dinamitzar activitats culturals al municipi.

Els alumnes del Bàsic 2 van aprendre de seguida els passos i l'Encarna el va animar a participar en la ballada del dimecres 29 de novembre a les 11 del matí amb motiu de la festa de Sant Sadurní, patró de Montornès.

  

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?