Els alumnes del Bàsic 3 SOC de Mollet surten a fer pràctiques lingüístiques

Voluntariat per la llengua

El passat dimecres 21 de juny els alumnes del curs Bàsic 3 SOC de Mollet van fer les pràctiques lingüístiques en diversos establiments dels carrers de la ciutat de Mollet del Vallès

Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això, una de les activitats importants en els cursos, especialment en el Bàsic 3, són les pràctiques lingüístiques. Consisteixen a visitar algun dels milers de comerços que col·laboren amb el Voluntariat per la llengua i mantenir una conversa amb el personal de l'establiment. Aquests comerços s'han compromès a parlar en català amb qualsevol persona que se'ls adreci en aquesta llengua i, per tant, ajuden l'aprenent a guanyar fluïdesa en situacions quotidianes.

Les pràctiques s'emmarquen dins de l'aposta del Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir activitats fora de l'aula. L'activitat es desenvolupa en un context real i sense el suport del docent, fet que potencia l'autonomia de l'aprenent i que estableixi vincles i relacions en català.

En el cas de Mollet, els estudiants, alumnes del curs del SOC que acaben ara el curs Bàsic 3, anaven de dos en dos i van visitar tres establiments per parella. Allà van poder conversar amb les persones que regenten els negocis i posar en pràctica el que treballen a l'aula fora de l'aula.

Els alumnes valoren l'experiència de manera positiva: els botiguers els van atendre molt bé i els van animar a continuar estudiant i parlant en català. Actualment hi ha tretze establiments col·laboradors de pràctiques lingüístiques de Mollet del Vallès.

Aquest curs s'engloba dins l'oferta de cursos SOC de català de nivell bàsic a Mollet del Vallès, que es fan des del mes d'abril i comprenen el curs Bàsic 1 i Bàsic 2, que ja s'han acabat i el curs Bàsic 3, que s'acaba tot just aquest mes de juny i que permetrà, a tots els alumnes que superin aquests tres cursos, aconseguir el certificat de nivell A2 de català.

Vols compartir aquesta notícia?