Ruta Modernista per a la cloenda dels cursos de Montmeló i Montornès

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

S'acosta l'estiu i arriba el final dels cursos de català. Una de les millors maneres de tancar aquest període és compartir una bona estona tots plegats per conèixer el poble. És per això que alumnes i persones voluntàries lingüístiques de les poblacions de Montornès i Montmeló s'han reunit en aquesta darrera localitat per descobrir el Montmeló Modernista del segle XIX i XX.

Tant l'alumnat com les parelles lingüístiques han fet una ruta des del centre cultural La Torreta fins al castell de can Sabadell, a continuació s'han acostat a veure les restes de l'antiga fàbrica de la Cucurny per parlar de com una empresa de mes de 50.000 m va arribar a expandir per tota Europa. I després tot el grup ha fet una petita caminada fins a l'antiga estació de Montmeló del 1910, tot i que la 1a estació, que data del 1854, ja no existeix i l'han comparada amb la 3a estació actual.

Amb aquest recorregut s'ha pogut veure com Montmeló, un petit poble ramader, ric en patates i llet, v esdevenir, amb el pas del temps, en una localitat amb botigues, comerç i zona d'estiueig per a una part de la burgesia barcelonina del 1900.

L'activitat ha acabat amb un petit refrigeri als jardins de la Torreta.

Vols compartir aquesta notícia?