Els alumnes de català visiten el Castell Nou de Llinars del Vallès

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Una visita que s'emmarca dins les activitats de coneixement de l'entorn per fomentar l’ús del català fora de l’aula

El dimecres 14 de juny, els alumnes dels cursos de català de Llinars i una parella lingüística van visitar el Castell Nou de Llinars del Vallès, l'edifici més emblemàtic de la població, situat en un petit turó enjardinat al mateix centre del poble. Es tracta d'un palau renaixentista que va ser construït entre el 1548 i el 1558, per encàrrec de Riambau de Corbera-Sant Clement, baró de Llinars, per establir-hi la seva residència després de l'ensorrament del Castell Vell, situat a la serralada del Corredor, pel terratrèmol de 1448.

La tècnica d'Educació de l'Ajuntament, Neus Ràmia, va ser qui va conduir la visita guiada pels diferents espais del palau, els en va explicar la història i va descobrir-los racons i detalls.

Abans d'entrar, els participants van contemplar la porta principal d'amples dovelles i un escut amb cinc corbs entre dos lleons, emblema dels Corbera, els autèntics amos de Llinars. Un cop a dins del castell, els assistents van poder visitar les dependències que hi ha obertes al públic: el pati d'armes, el menjador, la galeria, la sala noble (amb pintures de caràcter profà i al·legòric d'aquella època), el rebost, la presó i la capella.

Els alumnes van gaudir de la visita, van seguir les explicacions i van fer preguntes, i van estar molt contents d'haver pogut fer una activitat tan engrescadora i d'haver descobert una part del patrimoni local.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?