Els alumnes de Bàsic 1 visiten Ràdio Montornès

Cursos de català, Activitats complementàries

El cursos de català  també promouen activitats de coneixement de l'entorn com per exemple visitar equipaments municipals

Aquest cop els alumnes del Bàsic 1 han anat fins a Ràdio Montornès per conèixer l’edifici on es troba ubicada l’emissora, veure’n les instal·lacions i conèixer la història d’aquesta emissora local

El passat dijous dia 8 de juny el grup d’alumnes de Bàsic 1 de Montornès va deixar l’aula per una estona per anar cap al carrer Major, fins a Can Saurina, on es troben els estudis de Ràdio Montornès.

Allà els va rebre la directora de la Ràdio, Marga Gené, que els va ensenyar l’equipament i els va explicar la història d’aquest edifici, que acull el Terminus Augustalis i que des de l’any 2017 és la casa de Ràdio Montornès. Marga Gené també els va ensenyar els diferents estudis de gravació, la discoteca de discos de vinil i l’arxiu on es guarda la història de la Ràdio amb CD de música i gravacions en diferents formats de tots els programes de l’emissora des de l’inici del seu funcionament.

També van poder veure l’emissió d’un programa en directe, en aquest cas el programa Tiempo de flamenco. El presentador del programa, Antonio Montero, va saludar en directe el grup d’alumnes i els va agrair la visita i el seu interès per conèixer l’emissora.

Molts alumnes es van voler fer fotografies a l’estudi de gravació, asseguts a la taula davant del micròfon o amb la col·lecció de vinils de l’emissora. La visita també va ser un moment per aprendre les paraules més habituals relacionades amb el món de la Ràdio.

La Sala d’Exposicions de Can Saurina acull en aquests moments i fins al dissabte 17, l’exposició de treballs dels tallers del Casal de Cultura: tallers de ceràmica, pintura, restauració, dibuix, fotografia… La visita a la Ràdio es va cloure amb la visita a aquesta exposició i els alumnes van poder admirar els treballs de les persones que fan alguna activitat al Casal de Cultura al mateix temps que ells estudien català.

             

Vols compartir aquesta notícia?