Els alumnes del Bàsic 2 de Montmeló fan una ruta pel carrer Major del poble

Cursos de català, Activitats complementàries

Els alumnes de català estan estudiant com són els carrers: amples, estrets, sorollosos, il·luminats, amb voreres… i la millor manera de saber-ho és sortir al carrer. Per això han posat en pràctica el vocabulari i les expressions apreses a l’aula.

EL grup de català, acompanyat del tècnic del Museu i Patrimoni, en Pol Castejón, ha seguit el trajecte del carrer Major tot descobrint els seus orígens. Els ha sorprès molt l'existència de 2 bars, el de dalt i el de baix, on antigament es reunien els i les montmelonines depenent de les seves tendències polítiques i situació econòmica.

Montmeló ha evolucionat molt d'uns anys ençà i ha pogut veure com l'antic cinema passava a ser un banc, o el que antigament era l'Ajuntament, la presó i l'escola ara és un simple local.

Gairebé tots els i les alumnes del curs de català viuen a Montmeló, alguns dels quals van arribar fa més de 20 anys, però la gran majoria fa tot just uns mesos que van aterrar al poble, amb la qual cosa han pogut saber com un poble que començà essent un lloc d'estiueig per als barcelonins i barcelonines, ara és el seu poble.

Vols compartir aquesta notícia?