Els alumnes del Bàsic 2 de Montornès visiten la Biblioteca Municipal

Cursos de català, Activitats complementàries

El passat dijous 23 de febrer un grup d’alumnes del Bàsic 2 de Montornès va visitar la Biblioteca Municipal. Prèviament a l’aula cadascú havia preparat alguna pregunta per fer a la Glòria, la directora de la Biblioteca, que va ser qui va fer de guia en la visita.

La unitat 4 del Bàsic 2 acaba amb una visita a la biblioteca i aquesta era una activitat que la classe del Bàsic 2 de Montornès tenia pendent de fer. Per tant el passat dijous 23 vam dur a terme aquesta visita.

Primer ens vam reunir a l’aula i els alumnes van preparar algunes preguntes per a la directora. Dies abans havíem parlat de les biblioteques, de les activitats que s’hi fan, alguns alumnes havien comentat que n’eren usuaris, d’altres que no hi havien estat mai i que ni tan sols tenien el carnet. Per això vam decidir que buscaríem un dia per visitar la biblioteca.

La visita va ser molt productiva perquè va ser una bona activitat de comprensió oral i d’expressió oral. Els alumnes van formular les preguntes que havien preparat i, el més important de tot, van improvisar-ne d’altres a partir de les explicacions de la bibliotecària. Els va sorprendre la gran quantitat d’activitats que s’hi fan: grups de conversa en diversos idiomes, inclòs el català; clubs de lectura per a totes les edats; espectacles de petit format per a infants i per adults … I també els va sorprendre que tot fos gratuït.

En acabar la visita, alguns dels alumnes que no tenien el carnet se’l van fer i ara ja són nous usuaris de la biblioteca. Esperem que en el futur aquests alumnes s’animin a agafar en préstec algun llibre o a participar en alguna de les activitats que organitza biblioteca. Segurament que, com a grup de català, participarem en alguna de les propostes per a adults que ofereix aquest equipament.

 

Vols compartir aquesta notícia?