A Montornès, els alumnes del Bàsic 3 llegeixen un llibre!

Activitats complementàries, Cursos de català, Activitats complementàries

Els alumnes del Bàsic 3 de Montornès llegiran llibres de lectura fàcil al llarg del trimestre. Llegir ens aporta coneixements i a més ens ajuda a adquirir vocabulari i estructures gramaticals, per això aquests alumnes han decidit per iniciativa pròpia que llegiran almenys un llibre abans de finalitzar el curs.

La petita història de Paco Candel es pot trobar fàcilment en pdf a internet

A Montornès hi ha en marxa en programa LEXCIT de suport a la lectura en els centres de primària; també hi ha clubs de lectura per a infants,  joves i per adults a la Biblioteca. Des de l'Oficina de Català de Montornès ens sumen a la promoció de la lectura entre la població adulta, animant els nostres alumnes de català de nivells bàsics que llegeixin llibres de lectura fàcil que tenen fàcilment al seu abast a les biblioteques municipals.

Arran de la feina feta en la unitat 1 del Bàsic 3 i dels comentaris que van sorgir a classe sobre la immigració va néixer la proposta de llegir el llibre de lectura fàcil Petita història de Paco Candel.

Poc a poc la majoria dels alumnes del grup han anat llegint aquest llibre. Els ha interessat molt la Petita història de Paco Candel, ja que en les vivències que s’hi expliquen han trobant ressons de les seves pròpies històries i de les dels seus familiars. Un tema del llibre molt comentat ha estat el fet que Candel va ser autodidacte, i una anècdota que ha cridat molt l’atenció és la que s’explica sobre la trucada que li va fer una funcionària de l’Estat quan va ser elegit senador. En aquesta trucada la dona li preguntava si tenia estudis universitaris, algun càrrec, si sabia idiomes…  a la qual cosa ell responia a tot que NO, per això la dona li va preguntar finalment què era el que havia fet a al llarg de la vida, a la qual cosa Paco Candel va respondre que “només” havia escrit 40 llibres. 

L’experiència de la lectura fàcil d’aquest llibre ha animat els alumnes a atrevir-se a llegir-ne d’altres. Aquests són alguns del títols que han agafat en préstec a la Biblioteca de Montornès i a la de Montmeló. Els comentaran individualment a la classe un cop els hagin llegits.

lectures del Bàsic 3 de Montornès:

  • Dracula, de Brams Stoker
  • Els assassinats del carrer de la Morgue i altres contes, d’Edgar Allan Poe
  • La volta al món en 80 dies, de Jules Verne
  • Sherlock Holmes resol tres casos, d’Arthur Conan Doyle

Esperem que gaudeixin d’una molt bona lectura!!!

       

Vols compartir aquesta notícia?