Taller de sardanes amb el Bàsic 2 de Montornès del Vallès

Cursos de català, Cursos de català, Activitats complementàries

Els alumnes del Bàsic 2 de Montornès descobreixen el món de la sardana sota el guiatge de la voluntària lingüística Encarna Gascón.

El passat dijous 17 de novembre els alumnes del Bàsic 2 de Montornès del Vallès van dedicar una part de la classe a conèixer la sardana. Primer amb un Power Point que resumia la història d’aquesta dansa popular: orígens, evolució, instruments… i després també van aprendre els passos bàsics i van fer una rotllana inicial.

La persona encarregada de fer aquesta petita introducció a la sardana va ser Encarna Gascón, voluntària lingüística i mestra de sardanes. Encarna Gascón va venir acompanyada del seu marit, Antoni Feliu, també sardanista, que la va ajudar en el moment d’ensenyar els passos de la dansa als alumnes. 

La majoria dels alumnes van trobar que la sardana, aparentment fàcil quan la veus ballar a les places, és més difícil del que sembla. També  desconeixen el fet que sempre cal una persona, el cap de colla, per comptar els compassos i així saber quan cal fer passos llargs i passos curts.

Encarna Gascón va informar els alumnes que a Montornès es ballen sardanes quatre cops a l’any: per l’11 de setembre, Diada Nacional de Cataluna; el 29 de novembre, per Sant Sadurní, patró de Montornès; a l’abril, per Sant Jordi, i per acabar, al setembre, el diumenge de Festa Major. Aquesta introducció a la sardana tindrà, doncs, una segona part el dia de Sant Sadurní a les 11 del matí en què, els alumnes residents a Montornès estan convidats a participar en la ballada.

     

Vols compartir aquesta notícia?