Els alumnes de català visiten Ràdio Montmeló

Activitats complementàries

Montmeló compta amb la seva ràdio que de mica en mica va farcint la graella de programes per parlar del poble, ja sigui el programa de la gent gran, el dels joves de l'institut, de la biblioteca, o sobre cinema... i ara s’estrena el de l'Oficina de Català amb el nom de Ensenya'm la llengua.

Cada mes l'Oficina de Català presenta el programa dividit en 5 seccions: Anar a pams, per parlar sobre allò que es cou durant el mes que s'emet. Quatre coses ben dites  és un altre espai que informa sobre les diferents activitats que es proposen des de l'Oficina, ja siguin inscripcions, Voluntariat lingüístic o actes culturals. La tercera secció és Ser de bona pasta, que és on es convida al poble per fer una valoració sobre la llengua catalana. A Deixar-vos sense paraules es parla sobre les paraules, els seus orígens, el seu contingut, la composició... I finalment el programa acaba amb Ballar al so que toquen, en aquest apartat es presenten cançons en català per acostar la música de la nostra llengua al poble.

Els alumnes del curs de Bàsic 3 han participat aquest mes de novembre a la secció de Ser de bona pasta, on cadascú ha explicat  per què estudia català i quins són els seus objectius. El fet de parlar en català fora de l'aula, però en un mitjà de comunicació els ha obligat a acostar-se a la realitat i veure que parlar una llengua va més enllà que aprendre els verbs a través dels llibres.

Ha estat una experiència molt interessant.

Vols compartir aquesta notícia?