Agenda

Novembre 2021
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
 1. Les parelles lingüístiques de Montornès se sumen a la trobada amb el novel·lista i dramaturg Marc Artigau organitzada per la Biblioteca Municipal

  Voluntariat per la llengua > Activitats

  Els participants de la primera edició del curs 2021-2022 del Voluntariat per la llengua se sumem a la trobada amb el dramaturg, novel·lista, poeta i director teatral Marc Artigau i Queralt, en la tertúlia sobre el llibre Jo era el món, el proper dimarts dia 2 de novembre a les 18.

  C. de Can Parera, 36
  Montornès del Vallès

  A les 18:00 h.

 2. Els alumnes del Bàsic 1 fan un sortida per conèixer els carrers de Montmeló

  Llengua i cultura > Activitats culturals > Sortides culturals

  La majoria dels alumnes del curs fa uns mesos o màxim un parell d’anys que viuen a Catalunya i coneixen ben poc el seu entorn. És per això que l’Oficina de Català va contactar amb el Museu de Montmeló a fi que els fessin una explicació sobre els orígens del poble, així faran una sortida pel carrer Major, el centre del poble per saber la seva història i l’evolució dels edificis i de la població.

  c. Major
  Montmeló

  A les 09:30 h.

 3. Aprenents i voluntaris lingüístics de la Garriga van a teatre per veure al Patronat 'Canto jo i la muntanya balla'

  Voluntariat per la llengua > Activitats

  El teatre de la Garriga, el Patronat té programada l’obra de teatre ‘Canto jo i la muntanya balla’. Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d'èxit d'Irene Solà.

  El Passeig, 42, 08530 La Garriga,
  La Garriga

  A les 20:00 h.

 4. L'Oficina de Català participa en les sessions del Servei de primera acollida que organitza l'Ajuntament de la Llagosta

  Acolliment

  L'Oficina de Català participa en les sessions del Servei de primera acollida que organitza l'Ajuntament de la Llagosta. Concretament assistirà com a ponent en la jornada del Mòdul C de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

  La Llagosta

  A les 10:00 h.

 5. Sortida amb el Club Muntanyenc Mollet amb els alumnes i les parelles lingüístiques al poblat ibèric de les Maleses. Ens hi acompanyeu?

  Voluntariat per la llengua > Activitats

  Sortirem amb l’autobús des de la parada de Can Mulà a les 8.48 h. Anirem fins a la Conreria i des d’allà visitarem el poblat ibèric de les Maleses.

  Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles

 6. Sessió de Scrabble en català a Granollers

  Oci i consum > I tu, jugues en català? > Activitat

  El grup Voluntaris per l’Scrabble Granollers es troba els dimarts, de 17 a 19 h, al vestíbul del Servei de Català de Granollers, per jugar a Scrabble.

  C. d'Enric Prat de la Riba, 84, 1r
  Granollers

  A les 17:00 h.

 7. Presentació del Voluntariat per la llengua al Centre de Formació d'Adults Bellavista

  Voluntariat per la llengua

  El Centre de Formació d'Adults Bellavista, de les Franqueses del Vallès, després d'un parèntesi a causa de la Covid-19, ha decidit tornar a promoure el Voluntariat per la llengua entre l'alumnat del curs que fa català 2 al centre.

  Carrer Rosselló, 37 - Bellavista
  Les Franqueses del Vallès

  A les 17:00 h.

 8. Sessió sobre la nova gramàtica a l'Ajuntament de Bigues i Riells

  Administració pública > Administració local, Assessorament lingüístic > Sessions formatives

  Es faran dues sessions formatives amb el títol 'Novetats i canvis de l'Ortografia i Gramàtica de la llengua catalana', adreçades al personal tècnic i administratiu de l'Ajuntament, en què es donaran a conèixer les característiques principals de la nova gramàtica i es facilitaran eines per saber-la interpretar.

  Carrer d' Anna Mogas, 130
  Bigues i Riells

  A les 13:00 h.

 9. Presentació del Voluntariat a Montmeló a l'exposició d'Estiueig de proximitat'

  Voluntariat per la llengua > Nova edició

  Montmeló és un poble on hi ha un alt percentatge de migració d’Espanya, són montmelonins i montmelonines que han vingut d’arreu de la Península i s’hi van establir per la proximitat a Barcelona, per l’oferta de feina, pel clima… Aquests arguments són els mateixos que una part de la burgesia barcelonina van tenir per triar Montmeló i fer-se la casa d’estiueig.

  Plaça de Joan Miró, s/n
  Montmeló

  A les 19:00 h.

 10. Sessió de Scrabble en català a Granollers

  Oci i consum > I tu, jugues en català? > Activitat

  El grup Voluntaris per l'Scrabble Granollers es troba els dimarts, de 17 a 19 h, al vestíbul del Servei de Català de Granollers, per jugar a Scrabble.

  C. d'Enric Prat de la Riba, 84, 1r
  Granollers

  A les 17:00 h.