"S'ha escrit un crim" a l'aula de català de Cerdanyola

Cursos de català

Una estudiant del Postgrau en Ensenyament de Català per a Persones Adultes ha fet les pràctiques a les aules del Servei Local de Català de Cerdanyola del 17 de febrer al 17 de març.

Després d’algunes sessions s’observació directa a l’aula, Marta Blanco va posar en pràctica una unitat didàctica en el curs de l’Elemental 2. La unitat va ser planificada i pensada especialment per a aquest curs i va consistir a resoldre un cas tot fent de detectius. El primer dia els alumnes havien de formular hipòtesis. A la segona sessió, van aprendre paraules relacionades amb el món dels detectius i la investigació; van parlar de programes com Crims (alguna alumna del curs n'és fidel seguidora); i, per acabar, van veure un capítol d'El detectiu Conan, en el qual apareixia tot el vocabulari treballat. Finalment, l'últim dia, van haver de resoldre un crim a l'aula.
 

El nivell de motivació entre l'alumnat que es va crear a l'aula durant els tres dies va portar algunes alumnes a arribar a la darrera sessió disfressades de detectius.

La Marta és estudiant del Postgrau en Ensenyament de Català per a Persones Adultes que organitzen la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquestes pràctiques s’han portat a terme en el marc d’un conveni de col·laboració entre aquestes universitats i el CPNL.

Vols compartir aquesta notícia?