Els alumnes del curs Bàsic 1 de Móra d’Ebre aprenen descripcions jugant

Cursos de català, Oci en català

Durant una de les sessions de classe, l'alumnat del curs de català Bàsic 1, que es du a terme aquest trimestre a Móra d'Ebre, va reforçar les descripcions de persones jugant al ‘Qui és qui?’

Els alumnes de Móra d'Ebre aprenen català jugant

Aquest joc de taula consta d'un tauler amb diferents personatges, cadascun dels quals té unes característiques ben diferenciades pel que fa al físic, la roba, els complements que porten... S'hi juga per parelles: un jugador (A) té el tauler amb totes les fotografies i l'altre (B), un bloc de cartes amb les mateixes imatges. El jugador B ha de triar una carta d'amagat i l'A ha d'anar fent preguntes al jugador B per endevinar-li el personatge que ha elegit. Un cop el descobreix, s'intercanvien els rols.

Durant la sessió, els estudiants van practicar molts adjectius i els van sorgir moltes preguntes sobre elements que no sabien com es deien en català i així, amb l'ajuda de la professora, van ampliar força el vocabulari. Val a dir que molts dels participants no hi havien jugat mai, però van entendre de seguida la dinàmica i s'ho van passar molt bé.

Iniciatives com aquesta són possibles gràcies a la campanya Totjoc del Consorci per a la Normalització Lingüística, que promou el joc i la joguina en català. Es tracta d'una manera agradable, entretinguda i distesa en què s'aprèn la llengua amb diversió.

Vols compartir aquesta notícia?