Ikhlasse Ouijan, testimoni motivador per aprendre català

Cursos de català

Aquesta setmana, a la classe del curs de llengua catalana de nivell bàsic 1 que s’impartix a Amposta, va tindre lloc la visita d'una exalumna, Ikhlasse Ouijan.

Ikhlasse va arribar a Amposta fa dos anys des del Marroc amb la seva família i va començar els estudis de batxillerat, tot i que no va poder reeixir perquè no tenia prou nivell de llengua. Decidida a aprendre-la, es va inscriure a un curs de nivell bàsic 1 de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a Amposta i entre les classes a l'institut al matí i les dues tardes al curs d'adults va anar forjant una bona base, la qual avui dia és envejable.

La intenció de la visita va ser sensibilitzar l’alumnat de la importància d'aprendre la llengua catalana per poder seguir la formació acadèmica que va quedar estroncada al seu país d’origen. Actualment, a l'aula del bàsic 1 de la capital del Montsià hi ha cinc persones que s'han encoratjat a seguir formant-se amb cicles formatius de diferents especialitats per poder trobar una feina que els agradi en un futur.

Ikhlasse va donar testimoni del que va representar per a ella anar a les classes de català del CPNL i va animar tothom a parlar en català i aprofitar l'oportunitat d'aprendre una llengua que després facilita l’accés a les persones en l'àmbit educatiu, social i laboral.

La professora, Isabel Obradós, i tot l'alumnat li van agrair l'entusiasme transmès i la van felicitar per ser un model aspiracional per a tots els presents.

Vols compartir aquesta notícia?