Xarrada sobre les similituds entre el català i el romanès a Tivenys

Difusió

Tivenys (Baix Ebre) va celebrar el passat cap de setmana una nova edició de la fira artesanal Firarrels, dedicada enguany a Romania. Entre les activitats programades va destacar una xarrada al voltant de la llengua romanesa, a càrrec d'Elena Ciutescu, llicenciada en Filologia Anglesa i Filologia Catalana, que va tindre lloc dissabte dia 5 de maig, a la plaça Major.

Ciutescu va parlar de les semblances existents entre el català i el romanès, llengües romàniques que compartixen al voltant de 2.000 paraules, segons va explicar la filòloga. També va posar de relleu les relacions històriques entre Catalunya i Romania, i va explicar les motivacions personals que la van portar a estudiar la llengua catalana a la Universitat de Bucarest i a traslladar la seua residència a Catalunya, on viu actualment.

L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Tivenys, s'emmarca en la programació d'activitats d'impuls de la llengua catalana que es tira al municipi, amb la col·laboració de diverses entitats. Durant els dies de la fira hi va haver una exposició de materials de normalització lingüística aportats per la Secretaria de Política Lingüística (SPL) de la Generalitat i un mural en què es donava compte de l'activitat del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre en matèria d'acolliment lingüístic i de foment de l'ús durant l'any 2021.

Vols compartir aquesta notícia?