Promoció de l'ús

Cicle de conferències sobre sociolingüística a les Terres de l'Ebre

Els dies 20 i 27 d’abril de 2021 va tindre lloc de manera virtual la tercera edició del Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l’Ebre, organitzat per Òmnium Cultural Terres de l’Ebre, el Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tortosa, els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre.

La primera conferència, el 20 d'abril, va anar càrrec de Miquel Àngel Pradilla i Cardona, professor de la URV i president de la Societat Catalana de Sociolingüística, i va tractar sobre "Els futurs del català". La segona, el 27 d'abril, la va impartir el sociolingüista Avel·lí Flors i Mas, amb el títol de "Llengua i joves".

En aquesta edició, les conferències van abordar un debat de molta actualitat i que al llarg de la història social de la llengua catalana s'ha repetit cíclicament: la salut del català. Aquest debat emergeix, sobretot, en aquells moments en què la percepció social identifica problemes importants per a la viabilitat futura de la llengua. Val a dir, però, que les mirades sobre l'esdevenidor del català no són sempre coincidents, un fet que alimenta una discussió sempiterna.