Diada de Sant Jordi 2024 a Rubí, un èxit de propostes i participació

CPNL, Activitats complementàries

El Servei Local de Català de Rubí fa parada a la plaça 

Enguany hem participat a la Fira de Sant Jordi que organitza l'Ajuntament a la plaça del Dr. Guardiet, la de l'església, muntant una parada juntament amb els llibreters, entitats i partits polítics.

La idea ha estat oferir informació dels serveis que oferim (cursos, VxL, assessorament...), però també fer treballar el nostre alumnat que havia de resoldre una gimcana. Així, des del Bàsic 1 fins a l'Intermedi 2, han hagut de descobrir respostes a les preguntes sobre títols de llibres, premis literaris... també han practicat la llengua oral, ja que un dels exercicis ha consistit a fer preguntes a les persones que miraven les parades. Cal dir que la gimcana era un exercici puntuable.

Per amenitzar la parada hem volgut donar l'oportunitat d'escriure les impressions de Sant Jordi a les persones que volguessin i de llegir poesia o fragments de narrativa també a qui volgués.

L'alumnat dels centres educatius ha estat molt participatiu, tant al matí com a la tarda, han fet la targeta de Sant Jordi en papers de colors que hem anat estenent als laterals parada, una estesa virolada que ha servit de decoració. Qui ha volgut ha pogut escriure un pensament de Sant Jordi més extens en una llibreta i al vespre n'hem triat una. L'afortunat ha estat obsequiat amb un llibre.

A la tarda ha estat el torn dels VxL: els participants de la tertúlia del Centre Cívic ens han dramatitzat la llegenda de Sant Jordi que, orquestrats per la seva monitora, Montse Ventura, portaven molt ben assajada; alguna altra voluntària ens ha volgut llegir la "Tirallonga dels monosíl·labs" de Pere Quart.

I així de mica en mica hem arribat al vespre i hem anat plegant veles amb ganes de fer-nos passar el fred.

Vols compartir aquesta notícia?