Sessió de llenguatge inclusiu i no sexista per al personal de l’Ajuntament de Rubí

Ús professional, Servei d'Assessorament Lingüístic

El Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) impartí la sessió de dues hores de durada

El Servei Local de Català de Rubí, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, va dur a terme una sessió de llenguatge inclusiu i no sexista per a personal de diferents àrees de l'Ajuntament de Rubí.

En aquesta sessió presencial es van presentar, analitzar i resoldre les situacions de llenguatge discriminatori en textos escrits i orals, i es van exemplificar algunes fórmules que poden ser útils per evitar l'ús de formes sexistes i estereotipades.

La sessió, de dues hores de durada, també va servir per intercanviar opinions i debatre la capacitat que té el llenguatge per modificar la societat i a la inversa. Es van exposar dubtes i es van plantejar solucions per visibilitzar les dones, garantir el tracte igualitari i no discriminatori i reflectir la societat a través del llenguatge.

El CPNL, com a institució pública integrada per la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Girona, col·labora amb les administracions públiques per estendre el coneixement i l'ús de la llengua catalana, i afavorir la cohesió social.

Vols compartir aquesta notícia?