Trobada del Voluntariat al CRAC i ballada amb l'Esbart Dansaire de Rubí

Voluntariat per la llengua

L'entitat Centre d'Alternatives Culturals (Crac) va acollir el VxL de Rubí en les seves dependències

El públic assistent, una quarantena de persones, compost per voluntaris, aprenents i alumnes del Bàsic 3, però també de l'Intermedi 1, van poder conèixer les activitats d'aquesta activa entitat. A més de diversos cursos de formació, disposa d'un espai de cafeteria (la Kafeta), que és Establiment Col·laborador i punt de trobada de les parelles lingüístiques rubinenques. Cal dir que amb membres vinculats al CRAC el SLC ha dut a terme diverses activitats al llarg dels anys: passejades per la natura i alguna xerrada.

Vam fer una roda de presentacions exprés: cada participant va presentar-se en trenta segons a la resta de públic i hi havia d'afegir un gest que el caracteritzés. Després, a l'hora del refresc, aquest gest havia de servir d'ham per establir conversa amb altres persones.

Un cop feta aquesta roda de presentacions, va ser el torn del director artístic de l'Esbart Dansaire de Rubí. Jordi Rubio ens va ensenyar tres passos o moviments que corresponen a tres danses emblemàtiques de l'Esbart i tothom va ballar. Va ser una estona de ball molt divertida. El mateix Jordi Rubio va explicar que l'Esbart faria la promoció del dos per un per a membres del Voluntariat per la llengua en l'espectacle que l'Esbart ha estrenat fa poc i que es representarà d'aquí a pocs dies al teatre municipal La Sala, Nemini parco. Esperem que en gaudeixi força gent. Destaquem que l'entitat l'any passat va fer els cent anys.

Finalment, va venir l'estona del refresc merescut. Cal dir que dos establiments col·laboradors de la ciutat, La Lyonesa i Vinàlium ens van obsequiar amb una coca de forner i una garrafeta de moscatell, respectivament.

D'aquesta manera vam cloure un acte ben festiu en què algunes persones van conèixer de primera mà dues entitats de Rubí i també algunes més devien aprofundir més en el que és el Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?