El Servei Local de Català de Rubí, a la ràdio

Difusió

Radio Rubí convida el Servei Local de Català al seu programa "Rubí al dia"

Aquest dimarts 6 de febrer la periodista Lidia Martín ha entrevistat una part de l'equip del Servei de Català a Ràdio Rubí.

El tret de sortida l'ha donat Isaac Aguareles, dinamitzador del Voluntariat per la llengua (VxL), que ha parlat del compromís dels establiments col·laboradors del VxL de no canviar de llengua si els interlocutors se'ls adrecen en català. Ha comentat l'anècdota d'un estudiat xinès amb molt bon nivell de català, al qual des d'algunes botigues li responien en anglès.

També ha anunciat la trobada imminent de parelles lingüístiques, que serà el 19 de febrer a les 7 del vespre al CRAC, oberta a la ciutadania i amb la participació de l'Esbart Dansaire de Rubí.

A continuació, Maria Craven-Bartle, dinamitzadora d'altres programes del Servei, ha explicat la iniciativa dels Comerços aprenents: 10 sessions breus de formació bàsica de català destinada al personal que encara no el domina, i que es fa presencialment a la mateixa botiga. Ha incidit en el paper dels clients catalanoparlants a l'hora de no canviar de llengua i així donar una oportunitat per a la pràctica als comerços que aprenen català.

Roser Tutusaus, responsable del Servei, ha tancat l'entrevista parlant de les pràctiques lingüístiques de l'alumnat, amb l'objectiu de potenciar l'ús oral del català fora de l'aula. Ha posat èmfasi en el fet que és l'alumne/a individualment qui s'ha d'atrevir a fer el primer pas en català davant del personal de la botiga. "El comerç és un gran dinamitzador en aquest sentit, i a Rubí tenim un comerç molt potent i amable", ha conclòs.

Més informació:

- Voluntariat per la llengua: tel. 637 368 638 / www.vxl.cat

- Comerços aprenents: tel. 673 894 209 / www.cpnl.cat/promocio-us/comercos-aprenents

- Cursos de català i informació general: tel. 637 389 764 / rubi@cpnl.cat / www.cpnl.cat

https://www.radiorubi.cat/programs/rubi-al-dia-segona-hora/radiorubi_podcast_26985

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?