El Centre Excursionista de Terrassa acollí ahir la presentació del VxL i del joc de taula Fita

Voluntariat per la llengua, Oci en català

El CNL de Terrassa i Rubí va presentar el programa del VxL al Centre Excursionista de Terrassa

L’autor del joc de muntanya FITA va explicar-ne el procés de creació

El programa Voluntariat per la Llengua ja compta a Terrassa amb 4 entitats col·laboradores que es comprometen a impulsar l'ús social del català entre els seus socis i sòcies. L'última a adherir-s'hi ha estat el Centre Excursionista de Terrassa.

El dimecres 29 de març va tenir lloc a la sala d'actes de l'entitat la presentació del VxL, en què es va explicar el funcionament de la formació de les parelles lingüístiques, així com les activitats que s'hi porten a terme.

Seguidament, la Rosa Martín Sendrós i la Pilar de las Heras van explicar als assistents la seva experiència com a parella lingüística.

I com a colofó, un dels creadors del joc de taula Fita, Oriol Carol,  convidat pel propietari de l'establiment col·laborador del VxL Nikochan Còmics, Albert Mestres, va fer un petit tast d'aquest joc taula de temàtica muntanyenca. Fita consta de 200 cartes, amb 6 preguntes i 4 respostes per pregunta de les quals només una és correcta.

Tant els establiments comercials com les entitats de Terrassa que s'ha adherit al VxL es comprometen a vetllar per l'ús del català en l'atenció al públic i facilitar que les persones que participen en el programa puguin practicar-lo. És a dir, garanteixen que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.

Podeu conèixer els comerços i les entitats de Terrassa a:

https://www.vxl.cat/entitats

https://www.vxl.cat/establiments

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?