Els aprenents del Servei Local de Català de Terrassa van fer 320 pràctiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua durant l'any 2022

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Al 2022 hi van participar 110 alumnes, que van visitar 97 comerços adherits al programa Voluntariat per la llengua (VxL)

Durant tot l'any 2022, els aprenents dels cursos del Servei Local de Català de Terrassa van fer pràctiques lingüístiques en els establiments col·laboradors del VxL, programa que pretén facilitar l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic.

Català en un context real

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua amb els nous parlants de català-, els aprenents del Servei Local de Català de Terrassa van posar en pràctica els seus coneixements de català fora de l'aula.

En concret, les pràctiques de compra es proposen als alumnes que tenen un nivell de llengua oral encara no consolidat amb la idea que aquesta activitat els serveixi d'estímul per usar el català en un context real quotidià. Hi participen aprenents dels cursos de Bàsic 3 i Elemental 1.

Treball en xarxa

La xarxa d'establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua i que participen en aquesta iniciativa són d'àmbits diversos: alimentació, fleques, roba, gimnasos, farmàcies, cafeteries, llibreries, sabateries, òptiques, cellers de vins i caves...

Les adreces de tots aquests establiments les podeu consultar a: establiments VXL Terrassa 

Tres edicions durant l'any

Aquesta activitat es proposa als alumnes dels cursos orals que s'organitzen cada trimestre. Per tant, durant el 2022 es van organitzar tres edicions de les pràctiques lingüístiques.

En total, doncs, la participació final va ser de 110 alumnes, que van fer 320 pràctiques als 97 establiments col·laboradors del VxL.

Valoracions dels aprenents i dels establiments

Tant els alumnes com els establiments valoren positivament aquesta experiència, no solament pel que fa a la part lingüística, sinó també a la relació que s'estableix durant les converses.

Vols compartir aquesta notícia?