La presentació del conte il·lustrat El mocador del sultà fou l'escenari ideal per compartir català entre lectors i editora

Activitats complementàries

L’editora, alumna dels cursos de català a Barcelona, Victoria Pazmiño, parlà en català per primera vegada en públic per explicar-nos com treballa la seva editorial.

Alumnes i aprenents del VXL van poder admirar els originals que després han il·lustrat les pàgines del llibre.

La llibreria Lectors, al tren! Va fer una molt bona acollida a tots els assistents

21/11/2022

La llibreria Lectors, al tren! ens fa una bona rebuda

Unes trenta persones entre la tertúlia del Voluntariat per la llengua que es troben al Centre Cívic de Rubí i que condueix Montse Ventura i l'alumnat de dos grups de Bàsic 2 de l'Isaac, que també dinamitza el VxL en general, i la Rosa van assistir a la xerrada proposada per la llibretera Montse Marcet de Lectors, al tren!

L'excusa fou explicar al públic assistent un conte popular marroquí El mocador del sultà del qual brilla especialment la protagonista, anomenada Zakia, que és el motor de la història i símbol de saviesa, amb unes idees ben clares tant com per demanar al sultà un esforç ben especial si és que vol aconseguir el seu amor.

En les parets de la llibreria les persones assistents van poder admirar els originals que després han il·lustrat les pàgines del llibre. Són uns originals fets amb paciència i dedicació, molts són un teixit de collages, ja que justament el conte va d'un mocador que es va teixint. L'autora de tots aquests treballs i, doncs, de les il·lustracions del llibre és Pia Wortham.

També ens va acompanyar l'editora de Yekibud, Victoria Pazmiño, que ens va explicar com es treballa a la seva editorial i què hi ha al darrere de cada llibre publicat. Pazmiño era la primera vegada que parlava en català davant d'un auditori. Fa un curs al CNL de Barcelona. Com podeu us podeu imaginar el corrent de simpatia entre l'auditori i l'editora va fluir d'immediat.

Per acabar, vam fer un joc de frases fetes engrescats pel llibre, també de Yekibud, Tantes dites, tantes rimes. Divertiment poètic amb dites populars, poemes de Fran Nuño i il·lustracions de Jan Barceló.

Vols compartir aquesta notícia?