Visita l'exposició Mestres d'Aixa de Butxaca al MNATEC de Terrassa

Activitats complementàries

Alumnes de Bàsic 2 van anar al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa a visitar "Mestres d'aixa de butxaca"

La mostra, a través de la construcció tradicional de vaixells de joguina, ens va recordar que el fet de jugar ens acompanya com a persones, però que els costums han anat canviant amb el temps.

La visita a l'exposició va ser una experiència enriquidora i entranyable per la seva originalitat i perquè ens va permetre tornar per un moment a la nostra infantesa i explicar a què jugàvem quan érem petits.

Per al CNL de Terrassa i Rubí, les sortides amb els alumnes tenen una importància especial, ja que, més enllà de la visita en si, constitueixen oportunitats d'ús de la llengua en entorns no acadèmics i, per tant, els ajuden a normalitzar el fet de parlar català en qualsevol ambient. L'exposició brindava el marc ideal perquè els alumnes participessin en diverses activitats lingüístiques relacionades amb el lèxic de l'exposició, els materials de construcció dels petits vaixells i els jocs de la infantesa. 

L'exposició MESTRES D'AIXA DE BUTXACA, creada pel Museu Marítim de Barcelona i el Museu Marítim de Mallorca, en el seu format itinerant, ha format part de la 6ª Setmana de Jocs al Carrer de Terrassa, gràcies a la col·laboració del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Membres de l'Associació VADEJOC hi han col·laborat amb la proposta de dues tardes de Contes i Construcció de vaixells de joguina, a la mateixa sala d'exposicions.

Any rere any l'associació Terrassenca de Jocs - Vadejoc, Amics de les Arts, Centre Excursionista de Terrassa, Tocajocs-Miqui Giménez i Vetaquí que organitzen durant les tardes de la primera setmana de setembre, aquesta setmana de jocs al carrer amb la bona predisposició de voluntaris i un gran enfilall d'entitats terrassenques que hi donen suport. Una proposta d'activitats de joc per a tota la ciutadania.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?