Rubimot: joc lingüístic i bon company de viatge

Ús professional

Avui, 20 de maig, entre l'emissora municipal Ràdio Rubí i l'espai del Mercat, s'ha fet el sorteig que clausura el joc lingüístic del Rubimot.

El joc lingüístic del Rubimot durant més d'un mes ens ha fet de guia de viatge per un món en què els noms dels aliments han estat els protagonistes en l'aprenentatge de la llengua.

El nom dels productes, trobar el significat correcte d'unes frases fetes, aïllar la paraula intrusa d'un camp semàntic i curiositats diverses sobre els aliments han despertat la curiositat de l'alumnat, tant el de les escoles, com el de les aules de Normalització Lingüística. Una activitat que en molts casos representa un dels primers contactes amb la llengua fora de l'àmbit de l'aula. El codi QR dels cartells del joc ha estat la petita caixa que guardava els secrets i que els alumnes havien d'obrir per treure'n els aprenentatges.

Els paradistes no han tingut cap inconvenient a ensenyar què són els nabius, els raves o explicar les diferents classes d'aus i peixos que despatxen a la parada. Fins i tot ens han cantat alguna cançó.

Cal dir que en les llistes de productes dels cartells les llengües que hi figuraven eren: català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès. Amb aquesta mostra es vol ensenyar la diversitat lingüística de la nostra societat. El joc permetia comparar llistes i això ja val com a curiositat lingüística, però si es feia el joc amb el codi QR, la llengua era la catalana, la que volem d'acollida per a tothom... Una invitació al català per a les persones que no fa gaire que viuen entre nosaltres.

Donem les gràcies sinceres al Pla Educatiu d'Entorn, que l'ha fet possible, també amb la nostra col·laboració; als agents dinamitzadors del Mercat que se l'han fet seu, i als paradistes que han acollit els alumnes amb tanta simpatia.

Vols compartir aquesta notícia?