25.000 alumnes comencen els cursos de català del segon trimestre

Cursos de català

En total, arrenquen més de 1.300 cursos que inclouen des del nivell inicial fins al de suficiència

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha iniciat el segon trimestre del curs 2022-23 amb més de 25.000 alumnes inscrits als cursos de català. Les dades signifiquen un augment d’un 10 % d’estudiants respecte al període anterior. En total, aquesta setmana s’han posat en marxa 1.300 cursos de català, una xifra que significa un increment d’un 6 % en comparació al gener de l’any passat.   

Els nivells que s'ofereixen comprenen des de l'inicial (A1) fins al de suficiència (C1). Com és habitual, el nivell amb més persones inscrites és el bàsic (A2), que representa més de les dues terceres parts de l'oferta formativa del CPNL i que no té cost econòmic per a l'alumne. Així i tot, nivells com l’intermedi (B2) i el de suficiència també augmenten.   

Pel que fa a la modalitat dels cursos, la més nombrosa és la presencial. En total, al segon trimestre, representa més del 80 % del total. El 20 % restant de cursos incorporen el treball en línia, ja sigui de manera autònoma per part de l'alumne o bé amb sessions en directe.    

Al febrer, inscripcions per als cursos de Superior (C2)   

El següent període d’inscripcions serà entre el 20 i el 22 de febrer per al nivell superior (C2), l’únic que no s’oferia al desembre. El dia 20, serà el torn preferent, per a estudiants que hagin fet un curs al CPNL els últims dotze mesos i el 21 i 22 per al públic general. La modalitat dels cursos serà tota en línia per facilitar que els alumnes tinguin autonomia pel que fa als horaris i l’aprenentatge. 

Vols compartir aquesta notícia?