El CNL Roses i la Universitat de l’Havana (Cuba) comparteixen la llengua catalana en una activitat conjunta

Activitats complementàries

Intercanvi entre els alumnes del CNL Roses i els de la Facultat d'Arts i Lletres de la Universitat de l’Havana

Una trentena d'alumnes dels cursos de Bàsic 3 i Elemental 2 del SLC de Sant Feliu de Llobregat del CNL Roses i del nivell Elemental 1 de català la Facultat d'Arts i Lletres de la Universitat de l'Havana (Cuba) han participat aquest trimestre en una activitat conjunta en què l'interès per la llengua i la cultura catalanes ha estat el nexe d'unió.

L'activitat s'ha basat en un intercanvi centrat en l'ús oral i escrit de la llengua catalana. Els alumnes catalans els han enviat una carta personal i un vídeo en què s'han gravat ells mateixos on s'han presentat, han compartit la seva experiència de començar una nova vida a Catalunya i han traslladat preguntes als estudiants cubans. Aquests els han respost també amb una carta personal i un vídeo on han inclòs la seva biografia lingüística.

L'activitat ha estat molt productiva i enriquidora per a les dues comunitats. D'una banda, als alumnes del SLC de Sant Feliu de Llobregat del CNL Roses els ha permès conèixer persones interessades a aprendre la llengua i la cultura catalanes des de molts quilòmetres de distància, així com descobrir l'Institut Ramon Llull i la xarxa d'universitats de l'exterior amb docència d'estudis catalans.

I de l'altra, als alumnes cubans els ha resultat molt enriquidor conèixer persones provinents d'arreu del món que actualment viuen i estudien català a Catalunya..

Vols compartir aquesta notícia?