Esmorzars de forquilla conduïts per un voluntari lingüístic, al Mercat del Centre de Sant Joan Despí

Voluntariat per la llengua

Aquesta tardor passada s'han celebrat tres esmorzars de forquilla al Mercat del Centre de Sant Joan Despí

Com a continuació de les tres trobades gastronòmiques fetes a començaments d'any, també a proposta del voluntari lingüístic Jordi Arbós, amb l'objectiu de trobar-se amb més participants del programa Voluntariat per la llengua del CNL Roses, cuinar i compartir àpats de tradicions culturals diverses, aquesta tardor s’han celebrat tres esmorzars de forquilla.

Els esmorzars s'han fet en matí de dissabte, els dies 21 d'octubre, 4 i 18 de novembre, a l'espai gastronòmic Foodieslab del Mercat del Centre, gràcies a la col·laboració, com en les trobades precedents, del Servei Local de Català i de l'Ajuntament de Sant Joan Despí.

A més a més de voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua, també hi han participat alumnes i exalumnes dels cursos de català dels quatre serveis locals del CNL Roses, així com amics del voluntari impulsor de l'activitat.

En el primer esmorzar s'han preparat galetes de flocs de civada amb formatge d'ovella, xistorra i formatge tendre de cabra, escalivada, botifarra i pa torrat amb tomàquet i all.

En el segon, els assistents han cuinat carn de vedella a l'estil d'Etiòpia, mantega etíop i creps dolces i salades de la Louisette de Perpinyà. A més a més, s'ha fet servir la pissarra de l'espai gastronòmic per donar apunts sobre llengua i alfabet amhàrics i durant la sobretaula s'han cantat cançons en diverses llengües: Hallelujah, Venezuela de Luis Silva i L'estaca de Lluís Llach.

En el tercer esmorzar s'han fet arepes amb cotnes de porc, faves a la catalana i per postres, pastís de formatge en honor de la mare de Déu de Chiquinquirá, patrona de la ciutat veneçolana de Maracaibo.

Enllaços:

-Notícia de les tres primeres trobades gastronòmiques (enllaç)

-Full de presentació dels esmorzars (enllaç)

-Fotografies del primer esmorzar (enllaç)

-Fotografies del segon esmorzar (enllaç)

-Fotografies del tercer esmorzar (enllaç)

-Mercats de Sant Joan Despí (enllaç)

Vols compartir aquesta notícia?