Llenguaferits va fer la xerrada "Un món de llengües" a Sant Joan Despí

Activitats complementàries

La xerrada es va fer a la Sala Camèlies del Centre Cultural Mercè Rodoreda

El 14 de desembre passat, al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, Llenguaferits va oferir la xerrada Un món de llengües, a la qual va assistir una vintena de persones.

Amb el doble objectiu de conèixer la diversitat lingüística al món i de fomentar el respecte per totes les llengües, els assistents van conèixer diferents aspectes curiosos de les llengües, com ara quantes se'n parlen actualment al món o quina posició ocupa el català pel que fa a nombre de parlants.

Més focalitzat en la llengua catalana, Llenguaferits va incidir en la diversitat del català i va compartir curiositats de la llengua interpel·lant el públic de manera amena. A tall d'exemple, van demanar quines paraules pentavocàliques eren la més llarga i la més curta en la nostra llengua, com també van mostrar les més de 30 paraules que tenim per denominar les roselles en el nostre domini lingüístic, en contraposició del francès, que tan sols en té una.

Finalment, la xerrada es va centrar en la importància de trencar prejudicis; en les conseqüències de canviar de llengua, i en l'assertivitat a l'hora de mantenir el català en les nostres converses quotidianes per evitar la substitució lingüístic.

Vols compartir aquesta notícia?