L’alumnat del curs Intermedi 3 se sensibilitza amb el taller "Assertius amb el català"

Activitats complementàries

El 2 de novembre passat l'alumnat del curs de nivell Intermedi 3 del Servei Local de Català d'Esplugues rep Llenguaferits

Els conductors del taller Assertius en català van dinamitzar i sensibilitzar la quinzena d'alumnes en l'ús de la llengua catalana. El taller s'orienta a persones que ja parlen català amb normalitat i a aquelles que, tot i ser-ne parlants habituals, canvien de llengua en situacions determinades.

L'alumnat va participar activament en el taller amb diverses preguntes i comentaris sobre la llengua i els seus usos, es van trencar tòpics i es van plantejar actituds lingüístiques noves en relació amb l'ús del català. Van descobrir que el català és la 88a llengua més parlada al món i en la posició 20 en presència editorial i a internet.

Finalment, es va reflexionar sobre la importància de preservar totes les llengües i, en particular, el català; de com evitar-ne la substitució lingüística de vegades fruit de la inconsciència. També es van aportar recursos per aprendre a usar el català de manera sostenible i plenament assertiva.

Vols compartir aquesta notícia?