Presentació del Servei de Primera Acollida als alumnes del Bàsic 2 de Torelló

Cursos de català

La visita s'emmarca dins la programació d'activitats de coneixement de l'entorn i per practicar el català.

Aquest dimecres 15 de febrer els alumnes de Bàsic 2 de l'Oficina de Català de Torelló han rebut la visita de la tècnica del Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Torelló amb l'objectiu de conèixer els serveis que ofereix i la importància de saber català o de tenir els certificats de coneixements de català dels cursos que ofereix el CPNL (entre altres institucions) a l'hora de tramitar els permisos de residència.

La tècnica, Meri Payan, els ha explicat a grans trets els procediments que estableix la Llei 10/2010, de 7 de maig, d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i també els de la Llei Orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, i els reglaments posteriors. Els ha explicat els mòduls de coneixement del món laboral i de la societat i marc legal que ofereix periòdicament l'Ajuntament; i els ha convidat a visitar el Servei d'Acollida sempre que tinguin algun dubte relacionat amb la seva estada a casa nostra (padró, sanitat, mòduls...) o amb la documentació que necessitaran en un futur per regularitzar la seva situació a l'Estat, si escau.

Ha estat una visita molt positiva perquè els alumnes han conegut el Servei de Primera Acollida, s'han adonat que entenen les explicacions i que poden fer preguntes en català, com ara què cal fer per inscriure's als mòduls B i C que organitza l'Ajuntament, on és el S1A, etc.

Tot plegat en un ambient distès i d'alegria, disfressats i contents perquè comencen els actes de celebració del Carnaval de Torelló. Bon Carnaval de Terra Endins!

Vols compartir aquesta notícia?