Els alumnes del Bàsic 2 de Torelló visiten la biblioteca Dos Rius

Cursos de català, Activitats complementàries

La visita s'emmarca dins la programació d'activitats de foment de la lectura i de coneixement de l'entorn

Els alumnes de Bàsic 2 de català per a adults de l'Oficina de Català de Torelló han visitat aquest dimarts, 18 d'octubre, la biblioteca Dos Rius amb l'objectiu de conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix aquest equipament i també per practicar el català fora de l'aula.

Allà, Esther Granados, directora de la biblioteca, els ha explicat els serveis que ofereixen les biblioteques de Torelló, que formen part de la xarxa de biblioteques de Catalunya, i el servei de préstec i retorn de llibres automàtic. Han vist els diferents espais i sales de la biblioteca, sobretot el lloc dedicat a l'aprenentatge de llengües i als llibres de lectura fàcil. I els que tenen fills s'han interessat molt per l'hora del conte i l'espai infantil. Ha estat una visita molt positiva perquè els alumnes s'han adonat que entenen les explicacions i que poden fer preguntes en català fora de l'aula; i que, encara que a vegades s'equivoquin, no passa res. En acabar, molts han aprofitat per fer-se el carnet de la biblioteca i descarregar-se l'aplicació, sempre parlant en català.

La biblioteca Dos Rius i la biblioteca del barri de Montserrat estan adherides al Voluntariat per la Llengua i col·laboren amb l'Oficina de Català duent a terme activitats diverses, com ara aquesta presentació dels seus serveis, el taller de reforç de lectura fàcil, el club de lectura de nivell intermedi, xerrades amb autors, el Dia de la Llengua Materna, etc. També ofereixen un espai tranquil i acollidor perquè les parelles lingüístiques es puguin trobar i practicar el català.

Vols compartir aquesta notícia?