Una quarantena de persones assisteixen a la primera representació de teatre social del CNL d’Osona

Voluntariat per la llengua

Aquesta activitat l’han dut a terme dues voluntàries amb un grup de cinc alumnes de nivell elemental i intermedi

Dimarts, 21 de juny, a les 9.30 h, a la sala d'actes del CNL d'Osona, s'ha escenificat per primera vegada una representació breu de teatre social . Un dels objectius d'aquesta iniciativa és dur a terme una activitat que doni l'oportunitat de practicar el català fora de l'aula als alumnes, en un entorn distès i en espais diferents del de la classe.

La representació que s'ha dut a terme ha reflectit les experiències vitals dels actors i actrius, que han sabut transformar en un guió allò que més els removia. Les dues voluntàries, l'Anna Fuentes i l'Anna Lleopart, han conduït el grup i han fet treball de dinamitzar les escenes i posar-hi un fil conductor artístic.

El resultat ha estat una escenificació d'uns vint minuts de durada que ha tractat temes diversos: el canvi de llengua, el procés d'adaptació de les persones nouvingudes, l'abandonament, el masclisme, el racisme... Un cop acabada la representació el públic hi ha pogut intervenir i han opinat sobre les diferents situacions tot aportant-hi el seu punt de vista personal. S'ha establert un diàleg entre públic i actors.

teatre social

Entre els assistents com a públic hi havia alumnat del SLC de Vic, la tècnica d'acolliment de l'Ajuntament de Vic, Eli Blancafort; la regidora de Benestar i Família, Economia i Serveis Generals, Núria Homs, i el cap dels Serveis Territorials de la Catalunya Central de Cultura, Francesc Serra.

Vols compartir aquesta notícia?