Final de curs del CNL d'Osona

Cursos de català

El divendres dia 10 de juny, el CNL d'Osona vam celebrar el final de curs, tot gaudint d'una visita guiada per Torelló

Un centenar de persones -entre voluntaris per la llengua, alumnes i professors de tot el CNL d'Osona- vam celebrar el final de curs a Torelló, tot fent una visita guiada pel barri vell i pel Museu de la Torneria

El divendres dia 10 de juny, un centenar de persones, entre alumnes, voluntaris per la llengua, i professors del CNL d'Osona, vam celebrar el final de curs tot fent una visita guiada per Torelló. El tret de sortida va tenir lloc a dos quarts d’onze del matí a la plaça Nova, amb la benvinguda de Xavier Lozano, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Torelló.

La visita guiada, amb el director del Museu de la torneria al capdavant, Gerard Verdaguer, va començar amb una ruta pel barri vell, amb parades i explicacions per contemplar i saber la història de diversos edificis emblemàtics de la població: l'església de Sant Feliu, la casa de la Balconada, la casa Coll, la casa Parrella, entre altres.

Després de resseguir aquests edificis pel centre del poble, tots els participants vam fer cap al Museu de la Torneria, on Verdaguer va explicar l'ofici de torner, la torneria de fusta, la de banya, i també l'èxit de les joguines de fusta que es feien a Torelló i que han esdevingut tot un referent al llarg de la història.

En acabar, voluntaris, alumnes i professors vam celebrar el fi de festa amb un pica-pica a la placeta que queda al darrere del Museu, per després fer cap a l’estació de tren per tornar a Vic, a Manlleu, a Roda de Ter, a Sant Hipòlit i a totes aquelles poblacions on es fan cursos de català i on viu el nostre alumnat.

Vols compartir aquesta notícia?