Un testimoni d'èxit visita les aules de l'SLC de Manresa

De la competència a l'ús

La cantant Oyuna Baturova visita el CNL Montserrat i parla de la seva experiència com a aprenent de català

L'Oyuna Baturova, una cantant de la república russa de Buriàtia a Sibèria, que actualment viu a Terrassa, va venir dijous, dia 22 de febrer, al CNL Montserrat per oferir-nos un petit tastet del seu espectacle "Entre dos mons, dos sons". També ens va comentar la seva experiència en l'aprenentatge del català com a persona arribada de lluny i amb una llengua materna tan diferent de la catalana. L'activitat, que està integrada en el pilotatge d'activitats de sensibilització a l'aula que el CNL Montserrat duu a terme durant aquest trimestre, va permetre establir un diàleg entre l'alumnat del cursos de català i la cantant. Els alumnes van fer preguntes a la cantant per tal de conèixer com havia estat el seu procés d'aprenentatge i introducció a la llengua i la cultura catalanes. L'Oyuna va explicar que ha estudiat a l’SLC de Terrassa, que el seu entorn familiar i laboral és en català, que el català li ha sigut molt útil per a la feina i que de vegades es troba que pel seu aspecte li parlen en castellà però que ella es manté en el català perquè, entre d'altres motius, li és molt més còmode.

La trobada va resultar molt enriquidora. Conèixer aquesta experiència de primera mà va permetre motivar l'alumnat a continuar estudiant i, sobretot, a parlar català sempre que es pugui per anar-lo millorant i sentir-se cada cop més còmode en situacions en què s'usa una llengua que encara no es domina.

Experiència pilot basada en casos d'èxit

Durant aquest trimestre el CNL Montserrat posa en pràctica a les aules una experiència pilot que consisteix a introduir una sèrie d'activitats de sensibilització a l'aula per tal d'encoratjar els alumnes a utilitzar el català fora de l'aula i dotar-los d'eines i estratègies que els ajudin a superar traves i llençar-se a parlar la llengua. Presentar casos d'èxit de persones que han passat pel mateix procés d'aprenentatge que ells és una molt bona oportunitat per animar-los a fer el pas de parlar la llengua fora de l'aula.

Si voleu veure l'actuació de l'Oyuna i conèixer la seva experiència sobre l’aprenentatge de la llengua catalana, podeu fer-ho en aquest enllaç: https://youtu.be/yrizxjyrzM8

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?