Els alumnes de Manresa visiten l’exposició “Cintaires de 1900”

Activitats complementàries

El divendres 16 de febrer, els alumnes van visitar el Museu de l'Aigua i el Tèxtil

La setmana passada, els Elementals i Intermedis de Manresa van fer un viatge al passat: van anar al Museu de l'Aigua i el Tèxtil a visitar una cintaire del segle XX que els va explicar la història de la cinteria a Manresa i els en va ensenyar les màquines. A més, els va dir una mà de frases fetes que ja havien treballat prèviament a l'aula i que es van aprendre fil per randa.

Durant la visita, no només van veure com feien anar les màquines per fer cintes al segle passat, sinó que també van poder fer-les servir ells mateixos. Van aprendre que Manresa havia estat -i és- una de les principals ciutats de producció de cintes de l'Estat, i en van sortir molt contents, amb una nova perspectiva de la ciutat, dels costums i de les frases fetes que seguim tenint avui dia i que tenen molt a veure amb aquest passat.

Aprofitant la visita, el CNL i el Parc de la Séquia han acordat una col·laboració segons la qual l'equipament formalitza el seu compromís amb la llengua. Amb aquesta adhesió, es compromet en el foment de l'ús del català, de la cohesió social i del coneixement de la cultura i l'activitat social de Catalunya i, a més, ofereix un 2x1 en l'entrada als seus equipaments: el Museu de l'Aigua i el Tèxtil, la Casa de la Culla, el Centre de l'Aigua i el Parc de l'Agulla. Aquest descompta forma part dels avantatges culturals per als participants en el Voluntariat per la llengua i per als alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?