"17 raons per parlar català" a la jornada EmboLICa't amb la llengua de la Catalunya Central

Difusió, Difusió

L'acte, organitzat per l'equip LIC de la Catalunya Central, va comptar amb diferents espais per a xerrades i l'exposició "17 raons per parlar català", del CNL Montserrat.

La jornada va començar a les 9 h del 27 de juny amb l'acreditació dels assistents i la benvinguda. A continuació, Ferran Suay, doctor en psicologia per la Universitat de València, va fer la xerrada inaugural sobre assertivitat lingüística, en la qual va repassar els mecanismes psicològics que ens fan canviar de llengua en algunes situacions i també va explicar alguns recursos per desaprendre aquest hàbit.

Paral·lelament també es podia visitar l'exposició del CNL Montserrat "17 raons per parlar català", que hi ha estat exposada dues setmanes més. Aquesta exposició recull el testimoni de 17 persones de diferents àmbits de la societat igualadina que, tot i que van néixer fora de Catalunya, han adoptat el català com a llengua d'ús habitual. Aquestes persones ens demanen que els parlem en català, que defugim prejudicis i que evitem el costum de canviar de llengua amb qui pensem que és foraster.

Vols compartir aquesta notícia?