La botiga La Gresca de Manresa participa en el projecte Comerços aprenents

Ús professional

El programa Comerços Aprenents impulsa l'ús del català entre els treballadors dels establiments comercials amb pocs coneixements de llengua catalana que, a causa del seu horari laboral, no poden accedir als cursos ordinaris

Aquests darrers mesos, la botiga d'articles de festa La Gresca, situada al carrer Vilanova de Manresa, ha participat en el programa Comerços Aprenents, del CPNL. Consta de 10 sessions presencials d'uns 15 minuts, fetes a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

La Gresca és una botiga de disfresses i articles de festa situada al bell mig del barri antic de Manresa, en una zona amb molta vida veïnal i comerç de proximitat, amb molts anys d'història i que forma part del paisatge urbà i de la memòria de la ciutat.

Cada setmana, un tècnic del CNL Montserrat s'ha desplaçat a l'establiment per oferir sessions personalitzades de recursos lingüístics per poder oferir atenció al públic en català. Han estat deu sessions adaptades al tipus d'establiment i als coneixements de l'aplicada i entusiasta dependenta, la Yessika.

Des del 2021, Comerços aprenents s'ha desenvolupat, en la fase pilot, en 23 ciutats catalanes (Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Terrassa, el Vendrell, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú). Els comerços que hi participen són sobretot bars, fruiteries i botigues de queviures.

El CNL Montserrat té previst oferir aquestes sessions als establiments que tinguin treballadors amb poca competència del català i vulguin millorar l'atenció a la clientela. Qualsevol establiment que hi estigui interessat pot posar-se en contacte amb el CNL Montserrat al 93 872 17 07, al correu dinamitzacio.manresa(ELIMINAR)@cpnl.cat o consultar el web de Comerços aprenents.

Vols compartir aquesta notícia?