Al Berguedà, per Pasqua i per Nadal cada inici té un final

Cursos de català

Per festejar l'acabament dels cursos i els grups de conversa del segon trimestre, els serveis de català de Berga i el Berguedà hem organitzat, un any més, conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà, una cloenda vinculada a la festivitat de la Pasqua

Per celebrar el final de trimestre, els serveis de català de la comarca del Berguedà, conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà, hem tornat a organitzar una matinal dedicada a la Pasqua amb especial al·lusió al seu dolç: la mona.

Hem començat la jornada a les 11 h a l'Espai de Català amb una breu explicació de la Pasqua i de les tradicions catalanes d'aquests dies: el Diumenge de Rams, les caramelles, la mona... Més d'una quarantena de persones entre alumnes i participants del Voluntariat per la llengua han assistit a la festa final de trimestre. Després de la xerrada, s'ha donat a tothom un fullet per poder seguir l'explicació i per emportar-se'l i mirar-se'l més detingudament a casa.

Després hi ha hagut l'explicació de la mona i se n'ha mostrat una d'enorme, elaborada per un coneguda pastisseria de Berga, que ha cridat l'atenció dels oients per saber com s'havia preparat i per tastar-la.

Amb aquest fi de festa ens hem acomiadat de l'alumnat i dels participants al programa Voluntariat per la llengua fins després de Pasqua.

Vols compartir aquesta notícia?