L’origen de la Manresa medieval

Activitats complementàries

Ruta pel centre històric dintre muralles de Manresa amb els alumnes de l'Elemental 1

Els alumnes de l'Elemental 1 de Manresa van fer la ruta per conèixer l'origen de la Manresa medieval, conduïda per l'historiador Francesc Comas. La primera ubicació de la Manresa medieval era estratègica, en una situació que fos fàcilment defensable.

L'itinerari va començar per la Seu de Manresa, que es troba situada al puig Cardener. La ruta va continuar per la visita de la Seu. Cal destacar, a l'exterior, les marques dels picapedrers que identificaven les pedres que havien tallat.

A la nau interior l'historiador va comentar l'estructura i la funció bàsica dels contraforts per aguantar l'edifici. També va explicar la funció dels retaules medievals i del frontal florentí, que acaba de ser restaurat. A partir de la plaça Major, es va aturar a comentar l'amplada de les cases del barri antic i el recorregut pels carrers irregulars amb finalitats defensives. I va acabar al portal de Sobrerroca, que és on es tancava la ciutat en direcció a Vic.

Als alumnes els va semblar molt interessant tant l'itinerari com les curiositats històriques que va explicar l'historiador Francesc Comas.

Vols compartir aquesta notícia?