Presentació del Pacte Nacional per la Llengua a Manresa

CPNL

Dimarts, 22 de març, es va presentar a Manresa l'informe «Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana», dins l'àmbit del Pacte Nacional per la Llengua. L'acte, que va tenir lloc a la sala d'actes de la FUB2, va anar a càrrec de la subdirectora de Política Lingüística, Marta Xirinachs, del director de Cultura a la Catalunya Central, Francesc Serra, i de l'acadèmic de l'informe sobre la situació de la llengua, Miquel Àngel Pradilla.

El Pacte Nacional per la Llengua és un projecte de país impulsat pel Govern de la Generalitat. El tret de sortida ha estat la publicació, el febrer, de l'informe acadèmic que es va presentar en l'acte de Manresa, i durant aquest mes s'ha iniciat la fase informativa que dona peu al debat públic i que es vertebra a partir de sessions de presentació territorials. En aquestes sessions s'explica el diagnòstic sobre el català que conté l'informe acadèmic i s'exposen les principals línies i objectius tant del Pacte Nacional per la Llengua com dels detalls del procés participatiu.

La presentació va comptar amb la presència de representants del consistori local com Anna Crespo, que va obrir l'acte, i l'alcalde la ciutat, Marc Aloy, que posteriorment va destacar que el Pacte per la Llengua és l'eina per revertir la difícil situació del català, patrimoni cultural i històric del nostre país, a partir de la implicació de tota la ciutadania.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?