Alumnes i aprenents del Voluntariat per la llengua del CNL Montserrat participen en el recital poètic «Entre cendra i foc. Poemes d'amor i revolta» del DMP

Activitats complementàries

Dimarts, 22 de març, a la Biblioteca Ateneu Les Bases, i emmarcat dins de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, es va fer el recital poètic «Entre cendra i foc. Poemes d'amor i revolta», en què van intervenir  l'escriptora Asmaa Aouattah, que va recitar una selecció de poemes del seu llibre Entre la cendra i el foc. Poemes d'amor i revolt en amazic; Sònia Moya, poeta i conductora del club de lectura de poesia de la Biblioteca Ateneu Les Bases, els va recitar en català, i el músic d'origen rifeny Abdelaziz Bouziane les va acompanyar amb música amaziga del Rif.

La segona part de l'acte va continuar amb la lectura de poemes en diferents llengües: Xiaobing Wang, de l'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa va llegir en xinès el poema «Chun Xiao», «Matí de primavera», i Núria Albert Bosch el va llegir en català; Moulay Driss va llegir en àrab i català el poema propi «Em refereixo a tu», acompanyat al llaüt d'Hamid Bounal, i dos dels nostres alumnes i aprenents del Voluntariat per la llengua van llegir poemes en àrab i català i en castellà i català respectivament: Mansour Ziani va llegir «No visquis la vida a mitges»,  del poeta libanès  Gibran Khalil Gibran, traduït per ell mateix al català, i Reyna Hasael Escobar Diaz va llegir «Un pedazo de tierra», de l'hondureny  Claudio Barrera, traduït per ella mateixa al català. 

L'acte es va cloure amb la lectura del poema de Gabriel Ferrater «Si puc», inclòs dins del llibre Les dones i els dies (1968), amb motiu del centenari del naixement del poeta reusenc.

Vols compartir aquesta notícia?