Hem fet Pasqua abans de Rams

Cursos de català

Aquests dies estem acabant els cursos del segon trimestre i, per celebrar-ho, els serveis de català de Berga i el Berguedà hem organitzat, conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà, una activitat pensada per a l'alumnat i el voluntariat. 

Per celebrar el final de trimestre, els serveis de català de la comarca del Berguedà, conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà, hem organitzat una matinal dedicada a la Pasqua i, concretament, al seu dolç per excel·lència: la mona.

Hem començat la jornada a les 10.30 h a l'Espai de Català amb una breu explicació de la Pasqua i de les tradicions catalanes d'aquests dies: el Diumenge de Rams, les caramelles, la mona, les passions i les frases fetes. Hi han assistit més d'una trentena de persones entre alumnes i parelles lingüístiques. S'ha donat a tothom un fullet per poder seguir l'explicació i per emportar-se'l i mirar-se'l més detingudament.

Després hi ha hagut la presentació d'una mona de més de tres quilos, elaborada per un pastisser de Berga, que ha encuriosit el públic assistent per saber com s'elabora, d'on ve el seu nom...

I, per tancar l'acte, un final dolç: s'ha regalat un tall d'aquesta mona deliciosa a cada persona per poder-la degustar. Ens retrobarem el trimestre que ve i, com diu la dita, adeu i santes Pasqües!

Vols compartir aquesta notícia?