Vols practicar el català o ajudar a practicar-lo?

A la teva disposició!

L'equip del VxL t'ofereix tot el suport

Punts de servei

Modalitat virtual del VxL

A través de videoconferència, siguis on siguis

Vols saber-ne més?

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. El VxL es va iniciar el 2003, des d'aleshores ha format més de 135.000 parelles lingüístiques i té la col·laboració de més de 5.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

Al CNL del Maresme ja hi ha hagut més de 4.000 parelles lingüístiques i hi han col·laborat gairebé 200 entitats i establiments

PARELLES LINGÜÍSTIQUES EN ÀMBITS ESPECÍFICS

El Voluntariat per la llengua, a més de fer parelles lingüístiques entre persones majors d'edat que parlen català habitualment (voluntaris) i d'altres que en tenen un nivell mínim però necessiten practicar-lo, s'adapta fàcilment a tota mena d'àmbits amb fórmules específiques per a cadascun dels col·lectius:

 A les empreses i a la sanitat, facilitant que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català oral el puguin practicar amb companys de la feina o amb persones externes que parlen habitualment el català.

Més de 600 parelles lingüístiques formades a empreses i centres sanitaris com ara T-Systems, Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), l'Hospital Sant Joan de Reus o el Centre Maria Gay de Girona, entre d'altres. 

A la justícia, per facilitar la pràctica del català als interns als centres penitenciaris o als treballadors d'aquest àmbit. Més de 1.000 parelles lingüístiques formades a centres penitenciaris (com ara Brians o Lledoners), centres educatius de Justícia juvenil (com ara l'Alzina) o serveis territorials de Justícia de Tarragona o Girona, entre d'altres. 

A l'esport, amb el pla "Mou-te en català!", que fomenta l'ús de la llengua catalana entre els professionals i els esportistes a entitats i centres esportius. Més de 300 parelles lingüístiques formades a serveis o centres esportius com ara Fundació Claror, Zona esportiva Diagonal (Gavà) o el Club Natació Terrassa, entre d'altres.

A la diversitat funcional, de la mà d'entitats que atenen persones amb discapacitat o malaltia mental. Més de 500 parelles lingüístiques formades a la Fundació Rubricatus i Llars Hebre, FEMAREC o la Fundació Ramon Noguera, entre d'altres.

A la diversitat religiosa, per fer parelles lingüístiques entre persones de diferents confessions religioses. Més de 100 de formades en col·laboració amb Atzavara-Arrels o els Germans Carmelites de Badalona, entre d'altres.

A l'educació i la cultura, col·laborant amb AMPA, centres de formació d'adults, biblioteques i tot tipus d'associacions culturals. Més de 4.000 parelles lingüístiques formades en associacions de mares i pares d'alumnes d'arreu del país, universitats, colles castelleres o de geganters, centres excursionistes, casals, etc.     

TAMBÉ T'INTERESSARÀ

Tota la informació al portal de VxL

Entra