Dues parelles lingüístiques a les Borges Blanques

Voluntariat per la llengua

Aprenents i voluntaris han començat el Voluntariat per la Llengua

Aquest mes de març han acabat a les Borges Blanques tres cursos trimestrals de català dels nivells Inicial, Bàsic 1 i Bàsic 2. Durant les últimes setmanes del trimestre, diversos alumnes del curs Bàsic 2 van mostrar interès a tenir una parella lingüística per tal de poder practicar els coneixements assolits durant les classes.

El Servei Comarcal de Català i l’Oficina Jove de les Garrigues van engegar una campanya per buscar voluntaris i diverses persones van mostrar-hi interès. La primera parella van ser l’Iván, un alumne gallec, i el Martí, un estudiant en pràctiques de la Biblioteca Marquès d’Olivart. La segona parella es va formar amb la Wendy, una alumna mexicana, i el Xavi, de les Borges. Són, doncs, les dues primeres parelles lingüístiques d’aquest 2023 a les Garrigues. Esperem que durant la resta de l’any se’n puguin formar moltes més.

L’Ajuntament de les Borges Blanques també ha volgut col·laborar amb el Voluntariat per la Llengua i s’ha ofert a pagar les consumicions que fan les parelles lingüístiques als establiments adherits al VxL mentre fan l’hora de conversa. Una col·laboració, doncs, entre aprenents, voluntaris, establiments i l’Ajuntament de les Borges que esperem que doni molts més fruits.

Vols compartir aquesta notícia?