El Museu de Lleida, nou ens col·laborador amb el Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

El Museu i el VxL de Lleida treballen conjuntament per fomentar l'ús del català al municipi

El Museu de Lleida signa l'adhesió al Voluntariat per la llengua per formalitzar el seu compromís amb el foment de l'ús de la llengua catalana. Aquest nou acord sorgeix arran de la col·laboració entre el Museu i el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, que gestiona el VxL a la província.

El Voluntariat té com a objectiu formar parelles lingüístiques entre persones catalanoparlants (voluntaris) i d'altres que tenen coneixements bàsics de català (aprenents) per tal d'afavorir l'aprenentatge i la pràctica de la llengua a través de la conversa. Es tracta d'un programa de la Secretaria de Política Lingüística totalment consolidat i que enguany compleix 20 anys, amb més de 150.000 parelles lingüístiques formades i més de 9.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

Dins d'aquest marc, els ens i les entitats col·laboradores com el Museu de Lleida, al servei del territori i dels seus habitants, ofereixen espais i activitats que permeten utilitzar la llengua catalana en un context real i significatiu.

Mitjançant l'adhesió al VxL, a més, es donen a conèixer entre les parelles lingüístiques, sobretot entre els aprenents, promovent-ne així l'arrelament i la participació en els espais públics, amb el català com a llengua d'ús.

A partir d'ara, les parelles lingüístiques que vulguin visitar el Museu de Lleida gaudiran d'un descompte en el preu de l'entrada. A més a més, els alumnes dels cursos de català per a adults del Centre de Normalització Lingüística de Lleida podran comptar amb el servei educatiu gratuït per a les visites guiades organitzades pel Centre.

Qualsevol entitat, associació, ens públic, establiment o empresa que vulgui forma part de la xarxa de col·laboradors del VxL de Lleida pot posar-s'hi en contacte a través de vxl.lleida@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?