El Voluntariat per la llengua presenta trenta-tres parelles lingüístiques a la ciutat de Lleida

Voluntariat per la llengua

El VxL celebra l'inici de l'edició de tardor del programa amb un acte de presentació de les noves parelles

El VxL del Centre de Normalització Lingüística de Lleida ha presentat trenta-tres parelles lingüístiques, formades per voluntaris i aprenents. Les parelles, que s'han pogut conèixer, trencar el gel i acordar la data i el lloc de les trobades, han adquirit el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes.

L'acte ha tingut lloc al barri de Noguerola, on el CNL desplegà durant el curs passat el projecte Comerços aprenents, destinat a facilitar i incentivar l'ús del català entre persones que treballen en el sector del comerç de la ciutat, i que aquest curs 22-23 es trasllada al barri del Clot. Concretament, ha estat La Baula, una de les entitats col·laboradores i alhora punt de trobada del VxL, qui ha acollit les parelles i el teixit veïnal i associatiu del barri i de la ciutat.

Durant l'acte, la directora del CNL, Balbina Escolà, ha agraït la col·laboració amb el programa a totes les entitats, ens i establiments adherits al VxL, així com a l'Associació de Veïns i Comerciants de Noguerola, l'Associació Sociocultural Nostalgia i als representants del comerços aprenents del barri. Seguidament, la dinamitzadora del VxL, Llibertat Blanes, ha donat orientacions a les parelles, ha presentat  voluntaris i aprenents i els ha lliurat el material de suport per a les converses, així com una llista dels establiments, entitats i ens col·laboradors on les parelles seran ateses en català. Finalment, els assistents que encara no estaven inscrits al programa han aprofitat per donar-s'hi d'alta.

El programa Voluntariat per la llengua facilita espais de comunicació entre els aprenents i fomenta la consciència lingüística entre els voluntaris. Totes les persones interessades a formar-ne part poden inscriure-s'hi com a aprenents (cal tenir coneixements bàsics de català) o com a voluntaris (cal ser catalanoparlant) si són majors d'edat. Les inscripcions es poden fer al web del VxL (www.vxl.cat) o bé presencialment al CNL de Lleida i als serveis comarcals de català de la província. Al correu vxl.lleida(ELIMINAR)@cpnl.cat i al telèfon 634 695 892 es pot adreçar qualsevol dubte o aclariment.

Vols compartir aquesta notícia?